Att spela bingo är relativt enkelt. Varje spelare får varsin bingobricka med 5x5 rutor på och en siffra i varje ruta, vanligtvis spelar man med siffror mellan 1-75. Överst på brickan står det B-I-N-G-O. Varje bokstav hänger ihop med nedfallande vertikala linje. Man brukar använda sig utav namn istället för att bara säga bokstaven när man ropar ut numren, vanligast är kombinationen Bertil-Ivar-Niklas-Gustav-Olov.

En bingovärd ropar ut slumpade nummer i stil med Olov 47, Bertil 3 osv. Har du detta nummer på din bricka kryssar du för den rutan med din bingopenna. Spelet håller på så tills någon får fem förkryssade nummer i rad, antingen lodrätt, vertikalt eller diagonalt. Så fort man får det ska man ropa "Bingo" för att signalera att man fått en hel rad. En kontrollant kontrollerar då att de siffror du kryssat för har ropats ut och stämmer siffrorna är spelet slut och man har en vinnare.

Det finns även varianter utav Bingo där man först spelar till vem som har en rad och efter det fortsätter spelet på samma bingobrickor för att se vem som kan få 2 rader, 3 rader, 4 rader och full bricka först. Det vanligaste är dock att man börjar på en ny spelbricka för varje spelomgång.

Reglerna för att spela Bingo ser nästan likadana ut överallt. I USA spelar man den Amerikanska bingoversionen som liknar den vi spelar här i Sverige. Bingobrickan består fortfarande av 75 rutor uppdelade i tre spelfält om 5x5. Dock så har den mittersta rutan i varje spelfält ingen siffra, utan räknas redan från början som att den är förkryssad.
Man får här alltså tre rutor redan förkryssade som bonus, vilket gör det lättare att få en rad.