Bingo nybörjarguide

Bingo har funnits under en väldigt lång tid och har länge underhållit massor av människor runt hela världen. Det har blivit ännu mer populärt under senare tid när det har blivit möjligt att spela bingo på nätet.

Nu kan alltså ännu fler människor njuta av spelet från hemmet och med hjälp av sofistikerade chattfunktioner som ofta finns i bingospelen online så kan det fortfarande vara ett väldigt socialt spel. Bingo är så populärt över hela världen därför att det är ett väldigt enkelt spel att förstå och att spela. Den enkelheten gör att vem som helst lätt kan lära sig att spela, det är ett av världens mest lättillgängliga spel.

Bingo är ett av de få spelen där skicklighet inte spelar så stor roll, allt du behöver göra är att hålla dig lugn och fokusera på att markera rätt nummer.

Regler

Oftast i bingo så har man ett rutnät som består av 5x5 rutor som fyllts med slumpmässigt valda siffror från 1-90. Ibland så kan rutan i mitten vara tom och kan alltså användas som vilket nummer som helst för att få en vinnande rad. Det kan även finnas andra mått på korten, till exempel i 90 bollars bingo så använder man sig av kort med 3x9 rutor istället.

För att vinna i traditionell bingo så behöver du markera siffrorna som ropas ut av utroparen efter att han eller hon har dragit numret. Om du lyckas fylla i en hel rad så har du fått bingo, då måste du ropa bingo innan nästa nummer dras, annars så kan din vinst bli ogiltig.

Eftersom det är ett så populärt spel så finns det dock en mängd variationer. Till exempel så finns det bingospel där man inte behöver säga att man fått bingo innan spelet är slut Det finns även vissa former av bingo där man istället för att bara få en eller flera rader behöver få ett speciellt mönster genom att markera siffror på kortet, eller så kan man behöva fylla i alla nummer för att få en vinst. Så läs alltid igenom reglerna som finns för just den plats eller det spel som du spelar då det kan variera mycket.

Online bingo

I bingo på nätet så finns ofta möjligheten att automatiskt fylla i din bricka så om du vill så behöver du inte ens göra det själv. Detta gör det enklare att spela med flera brickor samtidigt då du inte behöver oroa dig för att behöva fylla i alla på egen hand.