Andra bingovarianter

Det finns många varianter av bingo. Vissa är vanligare än andra. Nedan beskrivs olika bingovarianter som är roliga att testa.

Snabbingo

Mindreförvånande är detta är ett bingospel som spelas i högre tempo än normalt. Det är både underhållande, samtidigt som det delar ut vinster betydligt oftare. Snabbingo spelas precis som den klassiska varianten, med skillnaden att numren ropas ut snabbare och det gäller att vara på alerten med att pricka av numren. Det brukar också finnas en möjlighet att låta datorn sköta den uppgiften, då den här varianten ändå spelas online. Den här varianten spelas i regel med bara 30 bollar.

Bilbingo

Detannorlunda bingospelet är mycket omtyckt i t.ex. Sverige. Det spelas med klassiska bingoregler. Man köper sin bricka, och spelar sedan i bilen på parkeringen. Numren ropas ut i högtalarna, och man prickar in sina nummer. Här ska man tuta för att berätta att man fått bingo. Det bidrar till gemenskap då man oftast spelar i sällskap samtidigt som man träffar andra människor i fikapauserna. Bilbingo är ett bra sätt för idrottsföreningar att få in välkomna tillskott i klubbkassan.

Mönsterbingo

Dennavariant spelas på samma sätt som vanlig Bingo, det vill säga att man ska pricka av sin bricka, utifrån vilka nummer som dras. Skillnaden här är att istället för ett antal nummer i rad, ska man få in ett visst mönster för att vinna. Det kan t.ex. handla om ett kryss, en bokstav eller en siffra. Det finns olika svårighetsgrader utifrån hur svåra mönstren är att få in.

Variantbingo

Dennavariant spelas på en större bricka, som faktiskt innehåller tre vanliga brickor. Alla nummer mellan 1 och 75 finns representerade och inget nummer förekommer två gånger. Sedan spelas det som vanligt, med skillnaden att spelet inte tar slut när någon fått bingo. Istället fortsätter man till någon spelare fått två rader första gången. Sedan stegras det vidare till tre, fyra rader och avslutningsvis en hel bricka. Detta spel hittar du utan problem på nätet.