Bingo är en väldigt avslappnad form av spel. Det enda som behövs för att spela bingo är bingobrickan. Det skapar rum för att slappna av och framförallt socialisera. Förut, när bingohallar var en viktigare mötesplats, så träffades man, pratade och knöt kontakter genom Bingo. Även i dagens samhälle är Bingo ett av de få verkligt sociala hasardspelen som sällan medför osämja.

Det finns alltid en vinnare i Bingo, däremot så går alla in med samma möjligheter. Ingen behöver någon avgörande tidigare kunskap för att ta hem vinsten. Därför uppmuntrar Bingo till en vänlig miljö. Du förlorar ingenting på att hjälpa din medspelare.
Virgin Bingo gjorde 2011 en undersökning på hur Bingo påverkar spelarnas sociala liv. 647 spelare deltog i undersökningen varav 44% svarade att de hittat vänner genom Bingo och 18% träffades efter att ha skapat sig sin Bingovänskap. 34% erkände att Bingo förbättrat det sociala livet och även 69% av deltagarna valde hellre nätet över en bingohall ? ur ett socialt perspektiv. På bingosajter hålls chatrum där man kan chatta med de andra spelarna. Dessa chatrum är aktiva och uppmuntrande.
På grund utav dess enkelhet är Bingo ett spel som kan uppskattas av många oavsett ålder. Du får inte spela Bingo förrän du är 18 år, däremot finns det en gemenskap med Bingo som inte utesluter till exempel barn från att följa med eller titta på.
Det finns berättelser om hur spelare har hittat sin livspartner eller bästa vän genom Bingo ? online som så väl i Bingohallar. För tillfället är det många Bingohallar som stängs ner och det är allt ovanligare att man går ut för att spela Bingo. De växande Bingosajterna bjuder emellertid på en minst lika social upplevelse med de aktiva chatterna.

Förutom att vara ett socialt spel som sammanför äldre och yngre, så är det bevisat att Bingo är bra för minnet. De som spelat Bingo får ett bättre och längre minne i äldre år. Ju yngre man är när man börjar spela desto bättre förutsättningar har man som äldre. Studien av detta utfördes av forskare vid the University of Southampton i England.